DOLAR 32,3664 0.14%
EURO 34,9758 -0.31%
ALTIN 2.324,180,22
BITCOIN 22806580,51%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SİRKELİ’DEN 4 EYLÜL AÇIKLAMASI

SİRKELİ’DEN 4 EYLÜL AÇIKLAMASI

ABONE OL
13:00 - 4 Eylül 2020 13:00
SİRKELİ’DEN 4 EYLÜL AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Sirkeli, yaptığı açıklamada; “Sivas Kongresi`nin o günlerde yarattığı tam bağımsızlık coşkusunu bir kez daha ve aynı heyecanla yaşıyoruz “Ülkemizin bir yangın yeri haline döndüğü bu günlerde “Yeniden Kuvayı Milliye” anlayışı ile tam bağımsız Türkiye’den yana olduğunu söyleyen tüm zinde güçlerin bir arada olması, omuz omuza vermesi tarihi bir görev durumuna gelmiştir.
4 Eylül 1919 da imza altına alınan Sivas Kongresi ve kongre kararlarından günümüz için çıkaracağımız ders, yeniden emperyalist işgalle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, etnik, mezhepsel ve grupsal çıkarları önceleyerek kurtuluş yolları aramak yerine yeniden “milli birliğimizi” sağlayıp emperyalizme karşı bütün gücümüzü seferber etmenin zorunluluğu olmalıdır.

4 Eylül Sivas Kongresi, 1919 yılı milli mücadelenin başladığı bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Sivas Kongresi mandacı ve himayeci anlayışı reddeden, emperyalizme boyun eğmeyen bağımsızlık mücadelemizin ateşleyicisi ve bugünün Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelidir Kongrenin toplanması ulusal bilinçlenme ve örgütlenmenin kaçınılmaz bir aşaması olduğu kadar, Anadolu’da M. Kemal Paşa’nın önderliğinde oluşan ulusal irade ile İstanbul Hükümeti ve onun arkasında İngiliz – Fransız’lara karşı bir üstünlük ve Anadolu’nun otoritesinin kime ait olduğu mücadelesiydi. Bu bakımdan İstanbul Hükümeti ve İtilaf Devletleri kongreyi toplatmamak için her çeşit yola başvurmaktan kaçınmıyorlardı.
Sivas Kongresi ile vatanın bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlık hedefiyle Kurtuluş Savaşı’nın esasları belirlenmiştir. Tarih boyunca olduğu gibi Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceği, bu uğurda her zaman canını vermeye hazır olduğu, İstanbul Hükûmeti’ne ve bütün dünyaya duyurulmuştur”
Sivas Kongresi dün olduğu gibi bu günde ulusumuza doğru olan yolu ve yöntemi göstermektedir. Farkına varmak ve gerekeni yapmak yeterli olacaktır.
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya şubesi olarak Samsun’dan başlayan Erzurum ve Sivas kongreleri ile şekillenen bağımsızlık mücadelesinin aziz kahramanları olan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz”dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.