DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20283905,35%
Antalya
21°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
SU KABAĞI FİDELERİ ALANYA’YI SÜSLEMEYE DEVAM EDİYOR

SU KABAĞI FİDELERİ ALANYA’YI SÜSLEMEYE DEVAM EDİYOR

ABONE OL
15:31 - 16 Nisan 2021 15:31
SU KABAĞI FİDELERİ ALANYA’YI SÜSLEMEYE DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyinin iş birliğinde yürütülen “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi” kapsamında fide dağıtımı Cuma Pazarı’nda başladı. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında üretimi yapılan su kabağı fideleri Alanya’yı süslemeye devam edecek. Bu kapsamda Cuma Pazarı içerisinde sabah saatlerinden itibaren 15 bin adet su kabağı ve bin 536 adet lif kabağı fidesi dağıtımına başlandı.

Dağıtımı yapılan su kabağı ve lif kabağı fidelerine vatandaşlar ilgi gösterdi. Fide dağıtımına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de katıldılar. 5 yıldır bu yana Alanya Belediyesi’nin desteği ile su kabağı fidesi dağıttıklarını belirten Özcan, “Halkın büyük bir ilgisi var. Yerel değerlerimizi yaşatmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda belediye personeli, Park ve Bahçeler Müdürü Uyar ile tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Duyarlılıkları için de Alanya halkına çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de önde gelen bir proje oldu. Bu anlamda destekleri için Başkan Yücel’e de teşekkür ediyorum. Şu anda 15 bin fidan dağıtacağız. Daha önceden 30 bin kadar dağıtımlar olmuştu. İnsanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Üreticiler zaten dağıtım olduğunu biliyor. Daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Alanya Kent Konseyi’nden fideleri temin edebilirler. Bu çoğaltılarak devam ediyor. Katlanarak devam edecek” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, “Su kabağı ve lif kabağı fideleri üretim ve dağıtım organizasyonumuza her yıl devam ediyoruz. Bugün de toplam 9 bin 700 adet su kabağı fidesini vatandaşlarımıza dağıttık. Alanya’mıza özgü fidelerin koruma amaçlı çoğaltılması için çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi. Alanya’nın cadde ve sokaklarını süsleyen su kabağı ve lif kabağı fidelerinin önümüzdeki günlerde de dağıtımına devam edileceği açıklandı.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.