DOLAR 32,5473 0.06%
EURO 34,9905 -0.14%
ALTIN 2.436,500,03
BITCOIN 2092915-0,35%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Toklu, Alanya’da devam eden projeleri anlattı

Toklu, Alanya’da devam eden projeleri anlattı

ABONE OL
15:40 - 11 Ekim 2021 15:40
Toklu, Alanya’da devam eden projeleri anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve yönetimi, Alanya basını ile kahvaltıda buluştu. Kargıcak Mahallesi’ndeki Perle Camping ve Beach Restoran’daki kahvaltıya AGC Başkanı Gaye Coşkun ve ilçedeki basın kurumlarının yöneticileri ve muhabirleri katıldı. Toklu, kahvaltının ardından ilçede yapılmakta olan ve projelendirilen icraatlar üzerine açıklamalarda bulundu.

Alanya’da yatırımların hızla devam ettiğini ve 2002 yılından günümüze kadar Alanya’nın çehresini değiştiren, vizyon katan projelerin AK Parti hükümeti olarak takipçisi olduklarını söyleyen Toklu, son 4 yıllık süreçte de devraldığı ilçe yönetiminde hizmet bayrağını yukarı taşımak ve sorunların çözümü noktasında popülist siyaset yapmadan gayret içinde olduklarını söyledi. Toklu, Alanya’nın sorunlarını yakından takip ettiklerini vurgulayarak “Doğudan batıya kadar Alanya’daki tüm eksiklikleri başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun kaptanlığında bölgenin milletvekilleri ve il başkanımızla birlikte çözüm üretmeye çalıştık” dedi.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi ile baş gösteren öğrencilerin konaklama sorununa değinen Toklu, “İnşallah önümüzdeki aylarda 1000 kapasiteli yurdu açarak Alanya’da yaklaşık 3000 öğrenciye hizmet verecek bir yurt kompleksine sahip olacağız. Kestel yerleşkesi içindeki 1000 kişilik öğrenci yurdunu da Ocak ya da Şubat ayı içerisinde hayata geçirerek büyük bir sıkıntıyı da gidermiş olacağız. Bunlar tabi ki yeterli değil. Önümüzdeki yıllarda Cikcilli yerleşkesi içerisine 1000 kişilik daha yurt yaparak kapasiteyi 4000’in üzerine çıkaracağız” diye konuştu.

Alanya’da yapımı devam eden Alanya Doğu Çevre Yolu Projesi’ne de değinen Toklu, geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte inceledikleri yolda bazı sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Toklu, “Özellikle imar planındaki Alanya Belediyemizin tamamlaması gereken 18. madde ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra Kargıcak kısmına kadar yol tamamlanacak ve ulaşım sıkıntısıyla ilgili büyük bir sorun çözülmüş olacak. Çevreyolu ile ilgili herhangi bir bütçe, ekipman ve hükümetten kaynaklı problem bulunmamaktadır. Mahmutlar, Kestel bölgesindeki 18. madde sorunu çözülür çözülmez Kargıcak bölümüne kadar Alanya çevreyolunu tamamlamış olacağız”

Toklu, konuşmasına sağlık alanındaki çalışmalar üzerine devam etti. Payallar Devlet Hastanesi’nin ihale ve yer tesliminin tamamlandığını ve müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını belirten Toklu, 2023 yılının sonuna hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Toklu, bu sayede ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yükünün de hafifleyeceğini vurgulayarak 2018 yılından itibaren devam eden onkoloji merkezi hayalinin Alanya EAH karşısındaki geniş alanın tahsisi için imar planındaki değişikliklerle gerçekleşeceğini söyledi.

Tarımsal üretimde büyük risk oluşturan kuraklık sorunu konusunda da konuşan Toklu, “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde en büyük tehlikelerden bir tanesi iklim değişikliklerinden kaynaklı kuraklık ve yeraltı suları ile ilgili sıkıntılar olacak. Tabii bu bir bahane değil. Önlemlerinde bu doğrultuda alınması gerekiyor” dedi. Toklu, örtüaltı yetiştiriciliğinin artması ile birlikte bilinçsiz kullanımlardan kaynaklı sıkıntıların da yaşandığına işaret etti. Sorunun çözüm alternatifi olarak Yeniköy Barajı, Dim sulaması ve Alanya’ya kazandırılacak yeni göletler olduğunu söyleyen Toklu şöyle konuştu:

“Dim Sulaması Projesi’nde belli bir aşamaya gelindi ancak çalışmalar kamulaştırmadan kaynaklı sıkıntılardan dolayı yavaşladı. Keşefli bölgesinde çalışmalara ara verip Hocalar bölgesine ilerledik. 3-4 yıl bu planladığımız çalışmaların bitmesiyle su sıkıntısı kalmayacak. Şuan sıkıntı var ama yetiştiriciliğe ve üretimin azalmasına sebep olacak bir sıkıntı değil. Mevsimsel ve iklimsel bir sıkıntı. Yaylalı bölgesinde proje ihalesi tamamlandı, borular inmeye başladı. Özellikle Mahmutlar yukarı mahalledeki ve Keşefli, Hocalar Bölgesi’ndeki sıkıntıları da Dim Kapalı Sulama Sistemi’nin tamamlanmasıyla çözeceğiz. Sulamayla ilgili bir sıkıntı kalmayacak.”

Kamulaştırma ile ilgili bir sıkıntının da Alanya’yı Konya’ya bağlayan Kuş Yuvası Tünelleri’nde olduğunu ve 3 tane tünelin kamulaştırmadan yaşanan sıkıntılardan dolayı açılamadığını ifade eden Toklu, “Bununla ilgili bölgede bir toplantı yapmıştı. Bu hafta tekrar bölgedeki vatandaşlarla bir araya geleceğiz. Kamulaştırma yapılarak 3 tane tüneli de hizmete kazandıracağız” diye konuştu.

Toklu, “Alanya’nın her bölgesine hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz. Zaman zaman çalışmalarımızın reklamını yapmıyor olabiliriz. Ama bizim için aslolan vatandaştır.” diyen Toklu Mahmutlar’a bir okul, kapalı spor salonu, gençlik merkezi, Konaklı’ya spor salonu kazandıracaklarını ekledi.

Toklu, Alanya’nın Dinek bölgesine yapılacak yeni hükümet konağı projesinin son rötuşlarının yapıldığını belirtti. Bünyesinde kaymakamlığın yanı sıra İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumların da olacağını aktaran Toklu, “Hem kurumlar kiradan kurtulmuş olacak. Hem de hizmetin aynı noktada verilebilmesini sağlayacağız. Alanya’ya yakışan bir hizmet birimi oluşturmuş olacağız” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.