DOLAR 32,5572 0.21%
EURO 34,9756 -0.01%
ALTIN 2.457,470,89
BITCOIN 20921281,42%
Antalya
25°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
TURİZMDE ALMAN PAZARI UMUDU

TURİZMDE ALMAN PAZARI UMUDU

ABONE OL
12:22 - 26 Mayıs 2020 12:22
TURİZMDE ALMAN PAZARI UMUDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER/ASİYE ELİAÇIK

 

Turizmde en etkili pazarlardan olan Almanya’nın Türkiye’ye yaz sezonunda seyahat planlamaları yapmasıyla ilgili Büyük Alanya’ya konuşan ALTİD Başkanı Sili, “Salgın sürecindeki olumlu çalışmalar ve diğer faktörlerle avantajlı konumdayız” dedi.

 

Korona virüs salgını sebebiyle 2020 turizm sezonunun ertelenmesi Alanya’yı da büyük bir oranda etkiledi. Lokomotif gelir kaynağı turizm olan şehirde salgın sebebiyle binlerce kişi işsiz kalırken, otelciler de tüm Türkiye gibi bakanlıktan gelecek olumlu haberi bekliyor. 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecini ilerletecek olan Türkiye’de turizmin nasıl olacağı da merak konusu oldu. Haziran başından itibaren iç ve dış pazar için uçuş planlamalarını yapan Türkiye’de gelen yolculara havalimanında test yapılması planlanıyor. Tüm bu beklentiler içerisinde Alman pazarından gelen bir haber Alanyalı turizmciyi de sevindirdi.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ZAMANI”

Türkiye’nin ikinci büyük turizm pazarı Almanya’dan Türkiye’ye dönük seyahat uyarısının kaldırılıp kaldırılmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin korona salgınını göz önünde bulundurarak titizlikle turizme yönelik açılım hazırladığını ve Alman hükümetinin bunu dikkate alarak karar vereceğinden emin olduklarını söyledi. Uluslararası uçuşlarla birlikte karantina tedbirlerinin de kalkacağına işaret eden Büyükelçi Aydın, onun yerine turistlerin Türkiye’ye ayak basar basmaz test edileceğinin altını çizdi. Öte yandan uluslararası basında yer alan Türkiye’de yaz tatilinin mümkün olup olmadığını ele aldığı haberinde, Alman tur operatörü TUI Sözcüsü Anja Braun, “Türkiye’ye yaz sezonunda seyahatlerin gerçekleşeceğinden yola çıkıyoruz. Ağırlık yaz sonuna doğru kayacak. Bu hatta Türkiye’nin en güzel zamanı” ifadesini kullandı.

“AVANTAJLI BİR DURUMDAYIZ”

Alman pazarından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, hem Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy hem de Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu kaynak pazarlarımızla ilgili ciddi bir diploması yürütüyorlar. Bu bağlamda içinde bulunduğumuz sıkıntı Türkiye ve kaynak pazarlarda halledilmesinden sonra ilk açılacak pazarlardan biri Türkiye. Çünkü Türkiye birçok destinasyona nazaran avantajlı durumda pandemi sürecindeki olumlu çalışmalar ve diğer faktörlerle en avantajlı ülke. Bu yüzden şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiyemiz ilk aşamada açılacak turizmin başlayacağı ülkelerden bir tanesi” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.