DOLAR 32,4649 -0.07%
EURO 34,8282 -0.44%
ALTIN 2.445,100,38
BITCOIN 20806210,89%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Uygun Center’da 2 katlı yeraltı otoparkı krizi I GÜNÜN HABERİ

Uygun Center’da 2 katlı yeraltı otoparkı krizi I GÜNÜN HABERİ

ABONE OL
14:51 - 17 Haziran 2021 14:51
Uygun Center’da 2 katlı yeraltı otoparkı krizi I GÜNÜN HABERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya şehir merkezinde, Atatürk Anıtı’nın kuzeyinde yer alan, inşaatı yıllarca süren ve 2 yıl önce tartışmalı bir şekilde faaliyete geçen Uygun Center’ın altına yapılan 2 katlı otopark, aradan geçen 2 yılın ardından halen faaliyete geçmedi. Alanya’da araç trafiğini rahatlatmak ve park sorununu aşmak için Alanya Belediyesi geçen yıl hummalı bir çalışma başlatmış ve ana caddedeki orta refüjleri daraltarak binlerce liralık masrafa imza atmıştı.

Ancak ruhsatı bir önceki Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde verilen, Milli Egemenlik Stadyumu arkasındaki Park Alanya ile yeşil alan değişimi yaparak mevcut arsanın neredeyse tamamını kullanıp çok fazla yeşil alana yer vermemekle eleştirilen Uygun Center, şehirdeki otopark krizine rağmen, iki katlı otoparkını devreye sokmadı.

İddiaya göre, Uygun Center’da işyeri veya ofisi olan işletmecilerin o işyerlerini ve ofisleri kiralarken otopark olduğu için yüksek kira bedellerini kabul ettikleri, ancak otoparkın açılmaması nedeniyle araçlarını caddelere bırakmak ve her gün en az 50-100 TL parkomat ücreti vermek zorunda kaldıkları, bu duruma tepki gösterdikleri, yönetimden bilgi istedikleri halde kendilerine bilgi verilmediği belirtildi.

Uygun Center yönetiminin ruhsatında yer almasına ve şehrin ihtiyacı olmasına rağmen iki katlı otoparkı neden açmadığı merak konusu olurken, Alanya Belediyesi’nin bu konuda neden yaptırım uygulamadığı da bilinmiyor. Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer’in de konudan haberdar olduğu ve önümüzdeki günlerde girişimde bulunacağı ifade ediliyor.

Uygun Center en son 2021’in Şubat ayında kamuoyuna alttaki haberle gündeme gelmişti.

Alanya’nın en işlek bölgesi olan Mola Kavşağı’nda Tevfik Uygun’a ait Uygun inşaat tarafından sancılı bir sürecin ardından hayata geçirilen Uygun Center’da yer alan bir mağazanın icradan satışa çıkarıldığı öğrenildi. Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portalı olan ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre; 201 metrekare genişliğindeki dubleks mağaza, Alanya İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Muhammen bedeli 5 milyon 34 bin 750 TL olan mağaza, 30 Mart 2021 tarihinde Alanya Adliyesi içerisindeki mezat salonunda satışa çıkarılacak. Mağazanın satışının gerçekleştirilememesi halinde ikinci satış 19 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. İhaleye esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecek.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.