DOLAR 32,4701 -0.07%
EURO 34,8266 -0.57%
ALTIN 2.438,900,12
BITCOIN 2075343-1,24%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ZAVLAK’TAN HÜKÜMETE ‘ADALET’ UYARISI

ZAVLAK’TAN HÜKÜMETE ‘ADALET’ UYARISI

ABONE OL
15:00 - 7 Şubat 2021 15:00
ZAVLAK’TAN HÜKÜMETE ‘ADALET’ UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İYİ Partili Hacı Mevlüt Zavlak “Devletin temel görevlerinden biri özelliklede felaket anlarında memlekette adeleti tesis etmektir” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Alanya Belediye Meclisi Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak şunları söyledi: “Toplumu bir arada tutan harcın çimentosudur. Bir toplumda adalete duyulan güven kaybolursa o toplumda kutuplaşmalar ayrışmalar hız kazanır. Devletin de temel görevlerinden biri özellikle de felaket anlarında memlekette adaleti tesis etmektir. Peki bizde durum ne? Mesela bu hafta sonu paranız ailenizle birlikte bir kayak merkezinin beş yıldızlı otelinde tatil yapmaya yetiyorsa hem kayak pistlerinde dilediğinizce eğlenebilir hem de otelin kafe ve restoranlarının keyfini sürebilirdiniz ama paranız sadece iki kilo tavuk alıp ailenizle yaylada açık havada piknik yapmaya yetiyorsa evde oturmak zorundasınız.
Burada şu sorunun cevabını bulmak lazım. Mesela bin kişinin birlikte kapalı alanlarda tatil yaptığı bir otelde insanları virüsten koruyan HES Kodu nasıl oluyorda açık havada servis veren örneğin Belediye Çay Bahçesi’nde insanları koruyamıyor.
Tedbirlerin uygulanmasındaki bu çarpıklığı gidermek ve toplumsal adaleti sağlamak adına öncelikle açık havada hizmet verebilecek işletmelerin HES Kodu sorgulaması ile müşteri kabulüne izin verilmeli. Mesafe hijyen ve HES kodu sorgulama kurallarına uymayan işletmeler tekrar kapatma ve para cezası ile cezalandırılmalıdır.” Elbette ki kurallara uymaktan kaçınan, savsaklayan işletmeler olacaktır ama denetim yaparak işini hakkıyla yapan esnafı yapmayandan ayırmak yetkisi de yine kamu kurumlarınındır.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.