DOLAR 32,5439 0.11%
EURO 34,9832 -0.14%
ALTIN 2.434,43-0,06
BITCOIN 20990330,28%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Zavlak’tan Yücel’e yılın önerisi: “Kemer sıkın, kamu arazisi satmayın”

Zavlak’tan Yücel’e yılın önerisi: “Kemer sıkın, kamu arazisi satmayın”

ABONE OL
11:49 - 8 Ekim 2022 11:49
Zavlak’tan Yücel’e yılın önerisi: “Kemer sıkın, kamu arazisi satmayın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: YASEMİN KAYA

2023 yılı bütçe açığının kapatmak için planlamaya alınan, 250 milyonluk belediye ait kamu yerlerinin satışıyla alakalı konu meclise gündem oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Alanya Belediyesi Meclisi’ne 2023 yılı bütçe açığını kapatmak için planlamaya alınan, 250 milyonluk belediye ait kamu yerlerinin satışıyla alakalı konu mecliste polemiğe neden oldu.

Alanya Belediyesi’nin geçmiş dönemlerden gelen kamulaştırmayla alakalı 50 milyona yakın borcun 1 ay içinde ödenmemesi halinde belediyeye icra geleceğini ifade edildi. Kamulaştırmadan dolayı Alanya Belediyesi 2023 yılı için 250 milyon arazi satışı gerçekleştireceği bütçe cetveline yansıdı.

Alanya Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nazmi Zavlak Başkan Yücel’e “Alanya Belediyesi olarak kemer sıkma politikası uygulasanız arazi satışına gerek kalmaz. Siz geçtiğimiz yıllarda meclis toplantılarında ‘Diğer belediyeler arsa satarken, biz Alanya Belediyesi’nin 1 metrelik yerini satmadık satmayı düşünmüyoruz’ diye övündünüz” ifadelerini kullandı.

 

Zavlak’ın ardından konuşan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Fikret Arık ise, “Bizler her zaman belediyenin bütçesine iyileştirme yönünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Arazi satışı ile ilgili ilk defa bir bütçeye 255 milyon TL ödenek konuldu. Bize hiçbir zaman arsa satışı ile ilgili bir planlama olduğunu söylemediler. ‘Sadece oraya bir opsiyon, potansiyel bir rakam koyalım ne olacağını görelim’ dediler. Fakat sonra gördük ki böyle bir planlama yapılmış. Bu yasal olmayan bir davranış değil ama Nazım Bey’in de ifade ettiği gibi bugüne kadar ‘Ben hep kazandırdım, satmadım’ dediğiniz için bu durum bizim için sürpriz oldu” şeklinde konuştu.

Millet İttifakı üyelerinin Avsallar Mahallesi’nde Alanya Belediyesi’ne ait bir mülkiyetin satışa çıkarılması konusunda çekimser kalması üzerine konuşan Başkan Yücel, “Allah’a çok şükür sorup da cevabını veremeyeceğimiz bir şey olmaz. Geçen yıl biliyorsunuz sadece Alanya Belediyesi değil tüm belediyeler ek bütçe yaptığı gibi devlette ek bütçe yaptı. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin hepsi ek bütçe yaptı. Biz geçen sene 455 milyonluk ek bütçe yaptık. Neden yaptık, yatırımlarla ilgili yaptık. Bunun nedeni de ülkemizdeki her şeyle ilgili ek bütçeler yapıldı. İki tane örnek vereyim; önceki 2021 yılında yıl boyunca akaryakıta ödediğimiz parayı 2022’nin ilk dört ayında ödedik. Düşünün, 12 ayda ödediğimiz parayı dört ayda ödedik. Neden, art arda yaşanan fiyat artışlarından dolayı. Örnek olarak yenilenebilen güneş enerjisi ihalesine iki defa çıkmamıza rağmen ihaleye katılım olmadı. Aynı şekilde kale kapısına yapacağımız kapıya bile ikinci kez ihale çıktık yine katılan olmadı” dedi.

Başkan Yücel, “Bu seneki kamulaştırma ile ilgili geçen yıla kadar alt mahkemenin verdiği ödeme emrini yani kesinleşen kararı Yargıtay onaması olmadan ödenmeyebilir ve Yargıtay’a itiraz eder ve icra gönderirdi. Anayasa Mahkemesi bunu iki yıl önce bir bozmuştu şimdi tekrar kanunlaştırıldı ve bu icradan herkes kurtuldu. Şimdi Ağustos ayında alt mahkeme olmadan icra gönderilebilir kararı tekrar bozuldu ve böylelikle bizim mahkemede kamulaştırma el atmayla ilgili davalarımız belediyeye yağmur gibi düştü ve icra yoluna gidildi. Bugün itibarıyla 34 milyon lira ödedik. Doğru mudur, doğrudur. Şu anda da 50 milyona yakın ödeme emri geldi bir ay içerisinde ödenecek bir para ve gecikme faizi şuydu buydu artıyor. 90 milyona kadar çıkan bir para, en az bu kadar da de devam eden paralar var. Eğer devlet tarafından bir düzenleme yapılamazsa bu yıl sonuna kadar biten mahkemelerin hepsi geçer ve bu belediye en az 200 milyona yakın bir icra takibi başlar” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.