DOLAR 32,4552 0.01%
EURO 34,7965 -0.15%
ALTIN 2.433,78-0,04
BITCOIN 20893371,76%
Antalya
24°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
CHP’den Başkan Yücel’in Başdanışmanı Yılmaz’a suç duyurusu!

CHP’den Başkan Yücel’in Başdanışmanı Yılmaz’a suç duyurusu!

ABONE OL
16:52 - 16 Haziran 2022 16:52
CHP’den Başkan Yücel’in Başdanışmanı Yılmaz’a suç duyurusu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı Yılmaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden geçen hafta CHP seçmenini hedef alan karikatür paylaşımıyla ilgili tepki gösteren CHP ilçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetimi bugün de Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı olarak mesai yapan emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz tarafından sosyal medyada 7 Haziran’da yaptığı paylaşıma CHP Alanya İlçe Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

İşte başkan Karadağ’ın Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki suç duyurusunun detayları;

ALANYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

MÜŞTEKİ : 1- CHP Alanya İlçe Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu adına
Coşkun KARADAĞ- Tc No: 47269074380 (CHP Alanya İlçe Başkanı)
ADRES : Şekerhane, Tevfikiye Cd, CHP Alanya İlçe Başkanlığı, Alanya

ŞÜPHELİ : Esap Yaşar YILMAZ – Alanya Belediye Başkanı Danışmanı
ADRESİ : Alanya Belediyesi

SUÇ : Hakaret, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama

KONU : Şüpheli hakkında adli soruşturmanın başlatılarak hakkında kamu davası açılması için
şikayet dilekçem.

AÇIKLAMA

Aralık 2019 tarihinde yapılan resmi CHP Alanya ilçe kongresi seçilmiş ve mazbatasını almış CHP Alanya İlçe Başkanı olarak görev yapmaktayım. Resmi mazbatam Alanya İlçe Seçim Kurulundan istenebilir.

Facebook isimli sosyal medyada http://facebook.com/profile.php?id=100000514743638 bağlantısı ile Esap Yaşar Yilmaz adı ile hesabı bulunan, ve Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat YÜCEL’in başdanışmanı olduğunu öğrendiğimiz Esap Yaşar YILMAZ isimli kişi ekte çıktısını sunduğum karikatürü “Ancak bu kadar güzel anlatılır” başlığı ile kamuoyuna açık sosyal medya hesabından paylaşmıştır. Paylaşımdaki karikatür incelendiğinde şüphelinin halkın bir kesimini sırf siyasi düşünceleri nedeni ile aşağılayarak hakaretler etme kastı ile hareket ettiği ve benim de üyesi ve yöneticisi bulunduğum siyasi partiye ve seçmenlerimize ağır şekilde hakaret ettiği görülmektedir..

Ekte sunduğum çıktıda da görüleceğe üzere şüpheli kendi kullanımında olan sosyal medya hesabından 07/06/2022 tarihinde “Ancak bu kadar güzel anlatılır” başlığı ile paylaştığı karikatürde yerde eşek şeklinde elleri ve dizleri üzerinde yatan ve CHP SEÇMENİ olarak işaretlenmiş bir kişinin üzerine binen birisinin elinde bir Atatürk posteri kafasında da CHP’nin simgesi olan altı ok çizili şapka olan diğerinin elinde de kalaşnikof silah ve HDP yazılı bayrak olan poşulu bir terörist sıfatında çizilen iki kişinin bindiği, eşek benzetmesi yapılan CHP seçmeni olarak yerde yatan kişiye Atatürk posteri gösterildiği görülmektedir.

Şüphelinin çok açık şekilde paylaştığı karikatürle, partimizin kurumsal kimliğini temsil ettirdiği altı oklu şapkalı kişinin kalaşnikoflu HDP taraftarı olarak çizilen bir terörist ile işbirliği yaptığı ve CHP seçmeninin üzerine bindirerek tabiri caizse seçmenimize eşek yakıştırması yaptığı çok açıktır. Hem partimizin tüzel kişiliğinin teröristler ile işbirliği yaptığını ima eden hem de CHP seçmenini hem teröristleri hem de CHP’yi taşıyan ve kendisine gösterilen Atatürk ile kandırılan bir eşeğe benzettiği bu paçavrayı kabul etmemiz asla mümkün değildir.

Şüpheli kişi bu paylaşımını 07/06/2022 tarihinde paylaşmış olup, 13/06/2022 tarihinde Büyük Alanya İnternet Gazetesinde gazeteci Sayın Alper Tuncay KUTAY’ın “Adem Başkanın Alanya’daki CHP Seçmeni ile Zorlu İmtihanı” başlıklı şüphelinin paylaşımını eleştiren yazısından sonra gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırmak zorunda kaldığı, öncesinde paylaşımı kaldırmayarak suç işlemekte ısrar ettiği ve pişmanlık göstermediği herkes tarafından bilinmektedir.

Paylaşımın içeriğine bakıldığında, sanığın herhangi bir eleştiri amacı taşımayan, kaba eleştiri veya kaba tabiri aşar şekilde doğrudan tahkir etme, hakaret etme ve hedef gösterme amacıyla yazdığı ve paylaşım yaptığı anlaşılmaktadır. Şüphelinin paylaşımında anayasal şartları taşıyan ve bu ülkenin kurucu iradesinin de içerisinde barındığı Türkiye’nin en köklü ve en eski siyasi partisi olan CHP’nin hem tüzel kişiliğini hem de üyelerini hem de seçmenini ağır hakaretlerle aşağıladığı çok nettir. Şüpheli 5237sayılı TCK’da düzenlenen Hakaret ve Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlarını işlemiştir.

5237 sayılı TCK 216/2. Maddesine göre “ Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Aynı Kanunun 125. Maddesinde de Hakaret suçu ayrıca düzenlenmiş olup 125/2-b maddesinde “Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,” hakaret suçunun işlenmesi halinde verilecek cezanın alt sınırının 1 yıl hapis cezasından aşağı olamayacağı düzenlenmiştir. Şüpheli Esap Yaşar YILMAZ isimli kişi halkın bir kesimini sırf siyasi inancı ve oy verdikleri ya da üyesi oldukları siyasi parti nedeni ile aşağıladıktan sonra ayrıca elinde kaleşnikof ile çizdiği üniformalı bir terörist ile CHP tüzel kişiliği olarak gösterdiği simgeyi de aynı eşeğe binen iki yoldaş gibi göstererek tüzel kişiliği olan partimize de açıkça hakaret etmiştir. Tüm CHP seçmenini üzerine binilen eşek benzetmesi ile sırf siyasi tercihleri nedeni ile aşağılayan şüphelinin bu paylaşımı, Alanya’daki tüm üye ve seçmenlerimiz nezdinde infiale sebep olmuştur. Gazeteci Sayın Alper Kutay, yazısının sonunda da şüphelinin kaldırdığı paylaşımının altına yazılan yorumları alıntılamış olup, yorumlara da bakıldığında paylaşımın halkta yarattığı infial ve tahrik açıkça görülmektedir.

Şüphelinin CHP tüzel kişiliği hakkında bu paylaşımları yapmasını gerektirecek ya da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesine neden olacak herhangi bir güncel neden ve somut bir vakıa da yoktur. Şüpheli, sadece ülkede ilkeleri ve siyasi çizgisi doğrultusunda siyaset yapan, demokratik siyasi hayatın bir unsuru olarak faaliyette bulunan ve aldığı oy oranı ile ana muhalefet partisi olarak yönetime katılan CHP tüzel kişiliğini salt kendi dünya görüşünün karşısında gördüğü için bu hakaret ve tahkir eylemlerinde bulunmuştur. Herhangi bir insanın kendi görüşlerinin karşısında bulduğu bir kişiyi, derneği, partiyi veya zihniyeti hakaret etmeden en kaba tabirle bile eleştirebilmesi için yeterli anayasal ve yasal güvenliğin olduğu bu ülkede şüphelinin bu şekilde eleştirmek yerine hakaret ve tahkir etmeye çalışması kendi tercihidir ve elbette bu eyleminin kamu düzenini bozan bir tarafı olup, yasalarda da bir cezası olacaktır. Bu nedenlerle şüphelinin her iki suçtan da ayrı ayrı cezalandırılması gerektiğini düşünmekteyim.

Siyasi Partiler Kanunu’nun 4. Maddesinde de tarif edildiği gibi “SİYASİ PARTİLER DEMOKRATİK SİYASİ HAYATIN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIRLAR”. Bu nedenle anayasada tanımlanan demokratik, sosyal hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmek ve demokratik hayatın devamı açısından korunmaya muhtaç ve korunması zorunlu tüzel kişiliklerdir.

Bu şahıs ile ilgili İlçe başkanı olarak gelen yüzlerce şikayet ve rahatsızlık sonrası tüm partililerimi sakin ve aklı selim davranmaya davet ederek hakkımızı bağımsız yargıya intikal ettirmenin daha doğru olduğu inancıyla hem temsil ettiğim parti tüzel kişiliği hem İlçe Yönetim Kurulu adına hem de üyeliğimden dolayı şahsım adına sayın Başsavcılığınıza başvurmak zorunda kaldım.  Açıkladığım nedenlerle şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak eylemine uyan suçlardan hakkında iddianame düzenlenerek kamu davası açılmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim.

MÜŞTEKİ
COŞKUN KARADAĞ
CHP Alanya İlçe Başkanı

 

İŞTE YILMAZ’IN TEPKİ GÖRDÜĞÜ O PAYLAŞIM

Adem Başkan’ın Alanya’daki CHP seçmeni ile zorlu imtihanı I ALPER KUTAY YAZDI

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.