DOLAR 32,2638 0.02%
EURO 34,7165 -0.01%
ALTIN 2.402,420,10
BITCOIN 2005035-2,44%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA BELEDİYESİ’Nİ 2023’TE KİM KAZANIR?

ALANYA BELEDİYESİ’Nİ 2023’TE KİM KAZANIR?

ABONE OL
17:28 - 3 Şubat 2021 17:28
ALANYA BELEDİYESİ’Nİ 2023’TE KİM KAZANIR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Büyük olasılıkla 29 Ekim 2023’te, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünde yapılmasına kesin gözüyle bakılan genel seçimler, Cumhur İttifakı’nı oluşturan Ak Parti ve MHP ile Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ile İyi Parti için de manevi bir mana taşıyor.

Şöyle ki; Ak Parti, dolayısıyla ittifak ortağı MHP, Cumhuriyet’in 100. yılında Türk milletinin teveccühünü kazanmış bir ittifakla seçimi kazanmak isteyecektir.

Aynı şekilde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesi CHP ile siyasi ortağı İyi Parti de, “kendi ifadeleriyle” ülkeyi “Ak Parti ile MHP’den kurtarmış” olarak seçimi tamamlamak isteyecektir.

Bugün seçim olsa Ak Parti’nin alternatifinin olmadığının konuşulduğu şu günlerde, CHP ile İyi Parti’nin mevcut yapısını, rotasını gözden geçirmesinde büyük yarar görüyorum.

Ak Parti’den kopan, Ak Parti’deyken yapılan hataları gram eleştirmedikleri için şimdi hedef tahtasına konulan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan‘ın bir “kurtarıcı” olarak görülmesi ise büyük bir handikap!

Neden?

Çünkü; her iki isim de Ak Parti’deyken tek kelime eleştiri getirmeyip, şimdi siyasi rotalarını başka yönlere kaydırmalarından ötürü konuştukları için, itirafçı konumuna düştükleri için seçmen nazarında eksi puan alıyorlar.

Buna mukabil; CHP’den kopan iki isim, Muharrem İnce ile Mustafa Sarıgül de maalesef seçmenin nazarında “seçim kazanacak lider” olarak potada dahi yoktur.

Bırakın birer kurtarıcı olabilmeyi, bugün sıradan bir belediye başkanlığına aday olsalar dahi kazanacak bir kitleye sahip değillerdir.

Dolayısıyla; CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Muharrem, Mustafa ve sair partilerin ve isimlerin önümüzdeki üç yıl boyunca “eğer seçim kazanmak istiyorlar ise” kendilerine acilen çeki düzen vermeleri gerektiğini ben de milyonlarca seçmen gibi bekliyorum, istiyorum, arzuluyorum.

Gelelim bölgemize…

Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaşadığı rahatsızlık, tedavi süreci, kendisi hasta yatağındayken yapılanlar nedeniyle hayli duygusal günlerden geçiyor.

Hafta sonu paylaştığı, “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var” tarzı hayli atar/gider kokan mesajı bile yaşadığı duygusallığın açık bir göstergesidir.

Bu mesajıyla, kendisini, yaptığı atamalar nedeniyle eleştiren İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı‘ya yanıt verdiği tahmin edilen Başkan Böcek’in CHP İl Başkanı Nusret Bayar‘la da arası limoni.

Kamuoyu önünde “sorun yok” gibi yapıyorlar ise de aslında aralarına kara kedi gireli epey oldu.

Bana göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu durumun farkında fakat ne İl Teşkilatı’nın istifasına yol açacak bir hamle yapabiliyor, ne de Muhittin Böcek‘i elden uçuracak bir girişimde bulunuyor.

O da Başkan Böcek gibi her şeyi zamana bırakmış gibi gözüküyor.

Başkan Böcek’in CHP’den istifa edip Ak Parti’ye gitmesi, CHP’ye imaj anlamında büyük puan kaybettirir.

Ak Parti bölgede iyice güçlenir ama böyle bir olası transferde Başkan Böcek de siyaseten kan kaybeder.

Başkan Böcek, tedavisi sırasında kendisiyle özellikle ilaç temini noktasında çok yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu istese hemen istifa edip Ak Parti’ye geçer ama zannımca bu düşüncesi önceden sezildi ve Ak Parti’nin üst düzey isimlerinden “biraz bekle” telkini nedeniyle bu düşüncesini beklemeye aldı.

Sosyal medyadan paylaştığı mesajın altında yatan cesaretin bundan kaynaklandığını tahmin ediyorum.

Başkan Böcek, ya İl Başkanı Nusret Bayar’ı ve teşkilatını yiyip yerinde kalacak, ya da kendisi CHP’den kopup Ak Parti’nin yolunu tutacak veya “bağımsız” kalacak.

Bekleyip göreceğiz.

***

Gelelim Alanya’ya…

Alanya’da bugün itibariyle oyun kurabilen, oyun kırabilme potansiyeli olan 3 isim var.

1- Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 

2- ALTSO Başkanı Mehmet Şahin

3- Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu

***

Başkan Adem Murat Yücel, 2004’ten beri, yani 17 yıldır belediye başkanı.

Kestel kasabasından gelip Alanya Belediyesi’ni kazanmak her babayiğidin harcı değil.

Üstelik 2014’te Ak Parti’nin adayı, 15 yıl başkanlık yapan Hasan Sipahioğlu‘na tur bindirerek.

Bu yüzden, Başkan Yücel’in; 29 Ekim 2023’te, genel seçimlerle aynı gün yapılacağı konuşulan yerel seçimlerde ilk hedef Alanya Belediyesi, ikinci hedef olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını tahmin ediyorum.

1975 doğumlu olan Başkan Yücel, 2023’te 48 yaşında, yani siyaseten daha çok genç bir yaşta olacak, dolayısıyla başkanlığı bırakmayacaktır.

Sadece Alanya’da değil, Antalya merkez ve ilçelerinde de artık tanınan, çalışmaları bilinen, popüler bir isim olan Başkan Yücel, bugün seçim yapılsa en favori isimdir.

***

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, toptancı halinde tahta sandık çakarak başladığı ticaret hayatında teknecilik, döviz bürosu çalışanı gibi işler yapmış, daha sonra müteahhitlik ve döviz bürosu sahibi olarak ekonomik çıpasını giderek yükseltmiş, kısa bir süre de olsa Ak Parti’nin ilçe başkanlığını üstlenmiş, bu dönemde arkasında dimdik durduğu, o dönem sade milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu ile dostluğunu pekiştirmiş, başkaları gibi bu dostluğa halel getirecek yalpalama içerisine girmeden bugüne gelmiş, 2013’te farkla kazandığı ALTSO Başkanlığı görevini 2018’de yeniden almış ve bugün ekonomik ve siyasi olarak Alanya sınırları içerisinde en güçlü aktörler arasında yer almıştır.

1972 doğumlu olan, dolayısıyla eğer 2023’te yapılırsa yerel seçimlerde 51 yaş gibi genç bir yaşta olacak olan Mehmet Şahin de “her ne kadar henüz aday olduğunu resmi olarak beyan etmese de” en favori Alanya Belediye Başkan Adaylarından biridir.

Ak Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı devam ederse, ve eğer “yola devam” derse Adem Murat Yücel, bugün itibariyle Cumhur İttifakı’nın en güçlü adayıdır.

Yerel seçime doğru Cumhur İttifakı ayrılır ve her parti kendi adayı ile seçime girme kararı alırsa, MHP’den Adem Murat Yücel aday olacaktır, Ak Parti için de çetin bir mücadele başlayacaktır.

Şöyle ki; 2009’dan beri Ak Parti’nin Alanya Belediye Başkan Adayı olmayı beklediğini gözlemlediğim, 2019 seçimlerinde son anda Cumhur İttifakı nedeniyle bu hayalini “şimdilik” askıya alan Mustafa Toklu sırasını beklemektedir.

Cumhur İttifakı ayrılır ve her parti kendi adayı ile yola çıkarsa, ve eğer siyasi kulislerde konuşulduğu gibi Mehmet Şahin “ben de varım” derse, Ak Parti’den Mustafa Toklu mu olacaktır, yoksa Mehmet Şahin mi, bunu siyasi ve ekonomik ilişkiler belirleyecektir.

Eğer Cumhur İttifakı ayrılır, MHP’den Adem Murat Yücel, Ak Parti’den Mustafa Toklu aday olur/gösterilirse, ekonomik ve siyasi gücünü ortaya koyacak olan Mehmet Şahin, havlu atmayacak, aksine, şansını, CHP ve İyi Parti ortaklığındaki Millet İttifakı’nda, o da olmadı DEVA Partisi’nde veya Gelecek Partisi’nde deneyebilir, bu da güçlü olasılıklardan biridir.

Özetleyecek olursak;

Hem Adem Murat Yücel

Hem Mehmet Şahin

Hem de Mustafa Toklu

Çevrelerinde sevilen, yönettikleri kurumlarda güçlü ekipler oluşturan, bugün yeniden sahaya inseler arkalarında geniş kitleler bulabilecek, seçmenin gönül rahatlığı ile oy vereceği isimlerdir.

Ancak her fani gibi onların da kendi ölçeklerinde kusurları vardır…

Seçmen gözüyle analiz edeceğimiz bu kusurlarını da müsaadenizle bir başka yazının konusu yapalım…

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.