DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20785201,07%
Antalya
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya TDP KADES’in önemine dikkat çekti!

Alanya TDP KADES’in önemine dikkat çekti!

ABONE OL
15:48 - 4 Mart 2022 15:48
Alanya TDP KADES’in önemine dikkat çekti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün de yaklaşması ile birlikte kadına şiddete dikkat çekmek için bir açıklamada bulundu. Açıkamada şiddet mağduru kadınların yararlanabileceği KADES uygulaması tanıtıldı.

Alanya Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin Alanya’da kadınların güvenliğini sağlamak amacı ile, şiddetin önüne geçecek olan uygulama hakkında bilgi verdi. TDP’nin yaptığı açıklamada, “Şiddet görüyorsanız veya şiddet görme ihtimaliniz varsa, Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile en hızlı şekilde yardım alabilirsiniz. Sadece kadınların güvenliklerini sağlamaları ve hızlı bir şekilde yardım alabilmeleri için geliştirilen KADES uygulamasını Android ve İOS’ tan akıllı telefonunuza indirip kurabilirsiniz” denildi.

NASIL KULLANILIR?

Sistemin nasıl kullanılacağı ile ilgili ise,” Sisteme giriş yaparak ve sizden istenen bilgileri girerek, kullanıcı sözleşmesini okuyup onayladıktan sonra kaydolabilirsiniz. Sonrasında telefonunuza gelen doğrulama kodunu girerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, uygulamayı kullanırken telefonunuzun konum bilgilerinin açık olması gerekiyor. Acil bir durumla karşı karşıya kaldığınızda uygulama ekranında bulunan KADES Kadın Destek Butonuna dokunulması gerekmektedir. İhbarın teyidini sağlamak için ekrana gönderilen evet veya hayır cevabını seçmelisiniz. Cevabınız evet ise telefonunuza ihbarın başarı ile alındığı, konumunuza ekip gönderileceği uyarı mesajı olarak iletilecektir. Görevli personel bulunduğunu konuma en yakın ekibi süratle sevk ederek, güvenliğinizin sağlanması için size yardımcı olacaktır. En yakın ekip olaya müdahale ederek tarafları polis merkezi amirliğine sevk ederek veya jandarma karakoluna intikal ettirecek, sonrasında gerekli iş ve işlemlere başlanacaktır. Sistem tamamen acil durumlarda kullanılmak üzere hazırlandığı için asılsız ihbarlarda bulunulmaması büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.