DOLAR 32,3494 -0.24%
EURO 34,6594 -0.44%
ALTIN 2.408,57-1,08
BITCOIN 20502851,54%
Antalya
29°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da 340 öğrenci kampta ağırlandı

Alanya’da 340 öğrenci kampta ağırlandı

ABONE OL
15:22 - 22 Şubat 2023 15:22
Alanya’da 340 öğrenci kampta ağırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” düzenlendi.

Erkek öğrenciler için İbrahim Başkaptan Kur’an Kursu’nda kız öğrencileri için ise Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursu’nda “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” açılış programları düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından selamlama konuşması yapıldı. Ayrıca Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri anlatan video izlendi. Açılış programları kapsamında gençlerle bir araya gelen Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya gençlere dini, milli ve manevi konularda tavsiye ve nasihatlerde bulundu.

FARKLI KONULARDA SÖYLEŞİLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kampa katılan öğrencilere yönelik emekli Tarih Öğretmeni Yaşar Balık, Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Kadın Kolları Başkanı Aysel Uygun, Alanya Müftülüğü Vaizi Fatma Türkben ve Alanya Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Becerikli tarafından “Büyüklere Saygı, Küçüklere Şefkat”, “Anne-Babaya Karşı Görevlerimiz”; ALKÜ SHMYO İlk ve Acil Yardım Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık ve 112 Personeli Burcu Sarık tarafından “İlk ve Acil Yardım Farkındalığı”, emekli Dr. Tevfik Yazan ve Dr. Hülya Sönmez tarafından “İlmen ve Tıbben Temizlik”; Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından “İnancın Yeri ve Zamanı”, İslam Belli Bir Zamanda ve Mekanda Yaşanan Bir Din Midir?”, Alanya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Medine Karacabay tarafından “Müslüman Gencin Ayet ve Hadisler Bağlamında Mahremiyeti”, Alanya Müftülüğü Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Mehmet Fatih Arslan tarafından “İnancımda Yasaklar Neden Var?”, “Niçin İbadet Ediyorum?” konularında söyleşiler gerçekleştirildi.

REHBER EŞLİĞİNDE KALE GEZİSİ DÜZENLENDİ

Kampa katılan öğrencilerin Alanya’nın güzelliklerini, dini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görmelerini ve tanımalarını sağlamak amacıyla gezi programı düzenlendi. Gezi programı kapsamında öğrenciler emekli Tarih Öğretmeni Yaşar Balık rehberliğinde Alanya Kalesi, Süleymaniye Camii, Kızılkule, Tersane, Akşebe Sultan Mescidi, Mecdüddin Sarnıcı, Alaaddin Keykubat Sarayı, eski Alanya evleri, Bedesten, Arasta ve Damlataş Mağarası’nı yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Birçok öğrenci ise ilk defa teleferiğe binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLER DÜZENLENDİ

Kampa katılan öğrencilere yönelik olimpik yüzme havuzu, at binme, zeka oyunları, geleneksel Türk okçuluğu ve sokak oyunları etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca sinema etkinliği kapsamında “Süveyda” adlı filmi izlendi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Kamp programı kapsamında “Müslüman Gencin Ailesine, Akrabalarına, Çevresine, Ülkesine, İslam Ümmetine, Rabbine Karşı Sorumlulukları ve Müslüman Gencin Sosyal Medyayı Nasıl Kullanması Gerektiği ve Müslüman Gencin Giyim ve Kuşamı Nasıl Olmalı” konularında atölye çalışmaları yapıldı.

KANDİL PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kamp öğrencilerine yönelik Ramazan ayının habercisi, tövbe etmenin, manevi arınmanın vesilesi, dünyevi şeylerden sıyrılıp Allah’a sığınılan üç ayların ilk kandil gecesi mübarek Regaib Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi. Programlar kapsamında “Üç Aylar ve Regâib Kandili’nin Anlam ve Önemi” konulu konuşmalar yapıldı, Kur’an Kursu Öğreticisi Aykut Gök tarafından mevlidi şerif, ilahiler ve kasideler okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dualara amin denildi. Programa müteakip ise öğrencilere kandil simidinin yanı sıra çeşitli ikramlarda bulunuldu.

OZANLI ÇİĞ KÖFTE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Kamp programı kapsamında bir dönemin sevilen dizisi olan Kurtlar Vadisi’nde de rol alan Ozan Ali Ateş’in katılımıyla çiğ köfte etkinliği düzenlendi. Program kapsamında Ozan Ali Ateş tarafından yöremize ve kültürümüze ait birçok eser seslendirilirdi. İlahi ve kasidelerin de seslendirildiği programda Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gönüllüleri tarafından yoğrulan çiğ köfteler gençlere ikram edildi.

SABAH NAMAZI BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, “90 bin camimizin kubbeleri Kur’an sesleriyle inlesin” daveti üzerine Gülevşen Camii’nde Sabah Namazı Buluşması düzenlendi. Program kapsamında sabah namazından önce Kur’an-ı Kerim okundu. Cemaatle sabah namazı kılınıp ardından tesbihat yapılıp dua edildi.

AJANDA, KALEM VE KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere Sezai Karakoç’a ait “Diriliş Neslinin Âmentüsü” adlı kitap ve Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı için özel olarak hazırlanan ajanda ve kalemler hediye edildi.

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı’na katılan öğrencilerin her birine katılım belgesi verildi. Katılım belgesinde şu ifadelere yer verildi: “Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından yapılan gençlik kampına katılımlarınızdan ve göstermiş olduğunuz gayretlerinizden dolayı tebrik eder, yetişmenizde emeği geçen başta anne-baba ve hocalarınız olmaz üzere size ve ailenize Kur’an-ı Kerim rehberliğinde bereketli ve başarılı bir ömür dilerim.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.