DOLAR 32,4892 -0.06%
EURO 34,9061 -0.29%
ALTIN 2.446,250,43
BITCOIN 20886880,32%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA GÜNDEM SIFIR ATIK

ALANYA’DA GÜNDEM SIFIR ATIK

ABONE OL
18:25 - 16 Temmuz 2020 18:25
ALANYA’DA GÜNDEM SIFIR ATIK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke geneline yaymaya çalıştığı sıfır atık konusunda yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek için organize edilen toplantıya Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan Alanya belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile birlikte Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Mahmut Köse, Raşit Sadullahoğlu Fark Nafiz Koçak, Mustafa Bayrak, Engin Üngüren, Ömer Göker, Ali Türkyılmaz, Ali İhsan Özdemir ve Süleyman Hilmi Özdemir katıldı.

Alanya’nın mevcut durumu ve yapacakları çalışmalarla ilgili sunum yapan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir katılımcıların geri dönüşüm konusunda Alanya Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ilişkin sorularını da yanıtladı. Pandemi sürecinde vatandaşların sosyal mesafeyi korumak adına daha geniş alanları kirlettiğini vurgulayan Demir “35 Geri dönüşüm aracıyla hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Alanya Belediyesini sahiller ve piknik alanlarının temizliği konusunda elinden gelen çalışmayı yaptığını ancak kirletenlere yetişemediklerini ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Demir Vatandaşlara sahiller, parklar, sosyal yaşam alanları ve mesire yerlerine götürdükleri çöpleri orada bırakmamaları çağrısı yaptı. Alanya’da 12 bin 120 noktadan atık alındığını kaydeden Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Demir, Yeni genelge ile birlikte çöp toplamada ikili sisteme geçildiğini belirtti. 2021 yılında “Sıfır Atık Mutfakta Başlar” projesiyle yeni bir çalışma yapılacağını söyleyen Adem Demir Geçtiğimiz gün hizmete giren Türkler Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Yumru tepesinin son durumunu da anlattı. Demir “iki gündür yumru tepesine çöp dökmeyi bıraktık” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ise sorumluluk alanında bulunan çalışmalara ilişkin bilgi aktardı. Hijyen bilincinin oluşması için kreşlerde eğitim verdiklerini anlatan Erdoğmuş “Çocukları eğiterek onların ailelerine örnek olmasını istiyoruz” dedi. Erdoğmuş , atık kızartma yağları konunda kendilerine ulaşan vatanların yağlarının evlerinden aldığını hatırlatarak “çözüm masası aracılığı ile bize ulaşmaları yeterli” diye konuştu.

Sokak toplayıcıları konunda ilçenin durumuna ilişkin bilgilendirme yapan Alanya Belediyesi kurum amirleri, Kent Konseyi Yürütme kurulu üyelerinin fikirlerini aldı. Kaçak atık toplamanın suç olduğunu belirten Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal kendilerinin bu tür kişilerle karşılaştıklarında sadece toplanan malzemeye el koyma ve kabahatler kanunu uyarınca cezai işlem yapma yetkilerini bulunduğunu belirtti. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ise yaptığı değerlendirme de Kent Konseyi çalışma gurupları ve yürütme kurulu ile yapılacak çalışmalar sonrası oluşturulacak raporun Alanya Belediyesine sunulacağını söyledi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.