DOLAR 32,3766 -0.33%
EURO 34,6778 -0.39%
ALTIN 2.393,40-1,20
BITCOIN 18687100,89%
Antalya
24°

AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da tepki toplayan ‘binbin’lere yeni düzenleme

Alanya’da tepki toplayan ‘binbin’lere yeni düzenleme

ABONE OL
10:48 - 7 Haziran 2022 10:48
Alanya’da tepki toplayan ‘binbin’lere yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da trafik güvenliğini tehlikeye düşürmesi ile tepkilere neden olan elektrikli scooter binbin’lere plaka zorunluluğu gündemde.

Son dönemde Türkiye’de yaygınlaşan ve bir çok düzenleme yapılan elektrikli scooterlarla ilgili yeni bir düzenleme daha gündemde. Elektrikli scooterlara plaka zorunluluğu gelebilir. Türkiye’de kullanımı hızla artan paylaşımlı elektrikli scooterlarla ilgili yeni düzenleme geliyor. Saatte 25 km’ye kadar hızlara çıkabilen elektrikli scooterlar son dönemde bir çok istenmeyen kazaya karışıyor. Bir çok vatandaş ise çarpıp kaçanlardan şikayetçi. Elektrikli scooterlarda plaka olmamasından dolayı da sonradan bulmak imkansız hale geliyor. Konu ile ilgili şikayetlerin iletildiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Plaka verildiğinde soruşturma daha kolay yürütülür. Bu konuyu İçişleri Bakanı’na ileteyim” yanıtını verdi.

POLİS DENETİM YAPIP CEZA KESMİŞTİ

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde binbin’lere yönelik Alanya’da yapılan denetimlerde scooter kullanan kişiler tek tek durduruldu. Sürücülere scooterların 50 km hız sınırının üzerindeki yollarda kullanılamayacağı, bisiklet yolları haricinde kaldırımlarda kullanılmayacağı ve bir scooter üzerinde iki kişi bulunmaması konusunda uyarılar yapıldı. Denetimde Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, kaldırımda scooter kullanan 9 kişiye 1995 TL para cezası uyguladı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.