DOLAR 32,5245 0.1%
EURO 34,9053 -0.21%
ALTIN 2.453,190,71
BITCOIN 20871460,47%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da ‘Turizmde Siber Güvenlik’ Konferansı düzenlendi

Alanya’da ‘Turizmde Siber Güvenlik’ Konferansı düzenlendi

ABONE OL
11:26 - 2 Nisan 2022 11:26
Alanya’da ‘Turizmde Siber Güvenlik’ Konferansı düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da Konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, “Yeni Kurulan Dünyada yerimizi alacak olursak huzurlu olacağız almamış olursak tabii ki sorunlar yaşayacağız” dedi.

Alanya’da Konferansa katılan Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Turizmde Siber Güvenlik’ konferansında yaptığı konuşmasında şunları söyledi “Siber güvenlik şu açıdan çok önemli artık yeni bir dünya kuruluyor .Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geçmişte olduğu gibi bugün yeni kurulan dünyada yerimizi alacak olursak huzurlu olacağız almamış olursak tabiiki sorunlar yaşayacağız.” Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu olarak siber güvenlikte ülke politikasını hazırladıklarını ve Cumhurbaşkanına sunduklarını söyledi.

Siber Güvenlik Başkanlığı’nın bir önerisinin olduğunu anlatan Coşkun,”Siber Güvenlik başkanlığının kurulması önemli. Çünkü farkı farklı birimler, bir araya gelsin üst başlıkta toplanıp işlerimiz kolaylaştıralım istiyoruz. yapılan çalışmaların bir standardının olması gerekli standart ve sertifikasyonlarla yapılmalı bu çalışmaların da gençlerimiz tarafından milli tasarım ürünlerine dönüşmesi önemli. Artık başka bir dünya kuruluyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyada bizim olmamız lazım lider olmamız lazım ki insanlığın adaletin geleceği için. Dolaysıyla hepimiz için çok önemli. Mesela siber güvenlik teknoloji yol haritasında siber güvenlik çözüm ve seferberliği başlatılmalı mesela gün ve ötesi iletişim ve alt yapı güvenliği çok önemli sosyal medya istihbarat ürünleri, kimlik doğrulama, İHA SİHA önemli ama kaldırdığınız İHA arklı bir programla istemediğiniz başka yere veya size yönlendirilebiliyor. Dolayısıyla geleceğimiz için çok önemli. yine yerli ve milli siber güvenlik çözümlerinin üretimi ve alt yapıları güçlendirilmeli” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.