DOLAR 32,5311 0.25%
EURO 34,8657 0.34%
ALTIN 2.429,12-0,38
BITCOIN 2036095-2,44%
Antalya
21°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki depremzedeler için bir çağrı da Başkan Değirmenci’den

Alanya’daki depremzedeler için bir çağrı da Başkan Değirmenci’den

ABONE OL
12:53 - 24 Şubat 2023 12:53
Alanya’daki depremzedeler için bir çağrı da Başkan Değirmenci’den
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, afetzede vatandaşların turistik tesislerde istihdam edilebileceğini söyledi.

Deprem sonrası afetzede vatandaşların geçici ikamet ile yeni bir hayata başlayabilmeli için istihdamın sürekliliği büyük önem taşıdığını söyleyen Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “6 Şubat’ta ülkemizde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin meydana gelmesinden sonra tüm ülke olarak büyük bir acıyla karşılaştık ve acı içerisinde yaşadık. Bu süreçte tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’mızda depremzede arkadaşlarımıza yardımcı olmak adına büyük bir seferberlik içerisine girdiler. Burada tüm o bölgenin ihtiyaçlarını Alanya Belediyemiz ve kaymakamlığımız vasıtasıyla sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere tüm Alanya halkının katkılarıyla ilk 4 günde yaklaşık 190 tırın o bölgemize yardım olarak ulaştığını biliyoruz. Biz de odamız olarak gereken çalışmalarımızı yaparak odamıza ait olan. Konaklama tesislerinde depremzedeleri ağırlamak adına çalışmalar yaptık ve yine lokantacı arkadaşlarımız da yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak adına ihtiyaç duyulan yerlere anında destek vererek bu çalışmaların içerisinde karınca kararınca yer almaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar burada bölgemize gelen insanları da mağdur etmemek adına da gereken çalışmaları yaptık” dedi.

Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü: “Mart’ın ortası itibariyle turizmde konaklama sezonu açılmaya başlayacak. Bölgemiz turizm bölgesi yine turizm hareketliliği başlayacak. Otellerimizde rezervasyonlar başlayacak. Bununla ilgili de çalışmalar şu anda hem belediyemiz hem de kaymakamlığımız koordinasyonunda devam ediyor. Yine bu süreçten sonra da tabii ki tesislerimiz yeni turizm sezonuna hazırlanacaklar ve bu süreçte de inşallah buradaki depremzede arkadaşlarımızın da bir kısımları kurulan konteynırlara, kentlere ve çadır kentlere yönlendirecekler. İnşallah o süreçte havalarda ısınacağı için mağduriyet yaşanmadan tekrar her şey yerli yerine yavaşça oturacaktır.

Burada kalmak isteyen vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili de onların istihdamlarını özellikle sağlama konusunda da her türlü desteği herkes verecektir ki bölgemizde biliyorsunuz geçmiş yıllarda kalifiye eleman sıkıntısı da vardı. Bu insanlarımızı da burada değerlendirebiliriz. Onlar da hem bölgede çalışma imkanı bulurlar, hem onlara psikolojik destek sağlamış oluruz hem de maddi destek sağlamış oluruz ve inşallah bunu bir daha yaşamamak üzere böyle depremlerin son bulduğu bir dönemde hayat yeniden devam edecek. İnşallah bütün bu arkadaşlarımızın yaralarını hep beraber saracağız” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.