DOLAR 32,5388 0.26%
EURO 34,9112 0.32%
ALTIN 2.441,850,15
BITCOIN 2050363-0,43%
Antalya
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’den deprem bölgesine yardım eli

ALKÜ’den deprem bölgesine yardım eli

ABONE OL
19:02 - 8 Şubat 2023 19:02
ALKÜ’den deprem bölgesine yardım eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALKÜ’de toplanan yardım malzemeleri yola çıktı. ALKÜ Rektörü Kalan, “El birliği ile hazırladığımız yardım tırımızı Hatay’a iletilmek üzere uğurlayacağız. Yarın da iki adet konteyner ve yardım malzemeleri bölgeye sevk edilmek üzere yola çıkacak” dedi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) yaşanan deprem felaketi sonrasında toplanan yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. ALKÜ idari ve akademik personelinin depremzedelerin acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla teslim ettikleri çocuk pusetinden, mont, ayakkabı, battaniye, kadın/bebek hijyen malzemeleri, çocuk maması, yastık ve yorgana, bulaşık deterjanından kilim, kazma/kürek, eldiven, döşek, el feneri, giysi ve kazaklara kadar 123 çeşit bir TIR dolusu malzeme depremzedelere ulaştırılmak üzere hareket etti.

“ACILARI BİR PARÇA OLSUN HAFİFLETMEK İSTİYORUZ”

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, yardım çağrısına duyarlılık gösteren personele canı gönülden teşekkür etti. Rektör Kalan yaşanan depremler sebebiyle 10 ilde 13 buçuk milyon vatandaşın etkilenmesiyle zor günlerden geçildiğini ifade ederek Türkiye’nin yüzyılın felaketi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Rektör Kalan konuşmasının devamında, “ALKÜ olarak AFAD gönüllüsü hocalarımız ve öğrencilerimizi bölgeye gönderdik. Ekiplerimiz bölgedeki vatandaşlarımıza elimizden geldiğince hizmet veriyor” dedi. Bölgeden güzel haberler de geldiğini dile getiren Kalan, ALKÜ’lü ekipler tarafından kurtarılan iki gencin yaşanılan büyük hüznü bir parça da olsa hafiflettiğini söyledi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.