DOLAR 32,5485 0.25%
EURO 34,9359 0.39%
ALTIN 2.442,230,16
BITCOIN 2044763-0,79%
Antalya
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Başkan Yenialp’ten Alanya’da da bulunan o marketle ilgili öneri

Başkan Yenialp’ten Alanya’da da bulunan o marketle ilgili öneri

ABONE OL
11:43 - 18 Ağustos 2022 11:43
Başkan Yenialp’ten Alanya’da da bulunan o marketle ilgili öneri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin tedarik firması olmasını isteyen Bakkallar Odası Başkanı Yenilap, “İndirim yapılınca diğer zincir marketler de indirim yapar gibi gözüktü. Bunun son tüketici olan vatandaşlara yansıması çok da olumlu değil” dedi.

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin büyük tedarik firmaları olması için Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüştüğünü söyledi. Alanya’da da şubeleri bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde 15 Ağustos’ta 30 üründe indirimli satışlar başladı. Kooperatif marketler ilk günden vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, diğer zincir marketlerle karşılaştırıldığında arada çok fiyat farkı bulunmadığı görülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iyi niyetle Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin kurulmasını istediğini ifade eden Yenialp, “Bunun baştan beri böyle olmaması gerektiğine inanmaktaydık. Tarım Kredi Kooperatifi marketleri indirim yapınca diğer üç harfli, zincir marketler de indirim yapar gibi gözüktü. Baştan beri Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerine karşıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde bin tane kooperatif market açılacağını belirtti. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin böylesine 100-200 metrekare değil, 5-10 bin metrekarelik büyük tedarik firmaları şeklinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bunu Ankara’da bizzat Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a söyledim. Ardından Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’ne bununla ilgili dosya da verdim. Bu marketler ülke genelinde bin tane değil de 100-150 tedarik firması şeklinde kurulması gerekiyor ki bunun altına baktığınız zaman 140 bin bakkala hitap etmiş olacak. Bakkallar da onlardan alışveriş yapacak. Bunun örnekleri var. Şu anda 2-3 tane tedarik firması var. Bunun yanında Türkiye genelinde üretilen ürünler de Tarım Kredi Kooperatifleri toptan tedarik firmasıyla 140 bin bakkal aracılığıyla çok daha geniş kişiye ulaşmış olacak. İnşallah böyle bir çalışma hayata geçirilir. 100-150 tedarik firması il merkezlerine ve büyük ilçelere kurulsa bakkallar çok daha rahat ürün tedarik eder. Bakkal ucuza ürün alırsa vatandaşa uygun fiyata satış yapar” diye konuştu.

“VATANDAŞLARA UCUZ ÜRÜN TEMİN ETMİŞ OLACAKLAR”

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan ürünlerin fiyatları ile diğer zincir marketlerde satılan ürünlerin fiyatları arasında çok fark bulunmaması konusunda da konuşan Yenialp, “Bu tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iyi niyetiyle yapılmış bir şey ama bunun son tüketici olan vatandaşlara yansıması çok da olumlu değil. Bahsettiğim sistemi uygulayabilirsek, bu kooperatif marketler tedarik firması konumuna gelirse o zaman vatandaşlara ucuz ürün temin etmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.