DOLAR 32,5249 0.24%
EURO 34,9568 0.55%
ALTIN 2.431,24-0,29
BITCOIN 2038201-2,11%
Antalya
21°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Cimrin: “Erken rezervasyon turizmci için tercih noktası değil”

Cimrin: “Erken rezervasyon turizmci için tercih noktası değil”

ABONE OL
09:49 - 24 Aralık 2022 09:49
Cimrin: “Erken rezervasyon turizmci için tercih noktası değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Turizmciler, erken rezervasyon döneminde otellerin ön ödeme alırken bazı zorluklar yaşadığını belirtiyor. Ön ödeme alınırken sıklıkla olmasa da aksaklıklar yaşandığını belirten Cimrin, “Bu gibi durumlarda otellerin nakit döngüsü bozulabilir” dedi.

Alanya’da turizm sektörünün önemli isimlerinden olan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin 2023 sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Otellere erken rezervasyonlarda acentalardan sezon başında ön ödeme alınıyor. Ancak bazı sektör temsilcisi ön ödemelerde aksaklık olduğunu vurgularken aksi taktirde ödemelerin azalması durumunda bölgedeki otellerin yatırım yapmada ve genel giderleri karşılamada zorlanabileceğini ifade ediyor. Konu hakkında konuşan Cimrin, “Genelde acentalar erken ödeme sistemlerine sadıktırlar. Ancak zaman zaman bu ödemelerde aksaklıklar olabiliyor” dedi.

Cimrin, “Erken rezervasyon dediğimiz satışlarda indirimli alıyorlar. Acentalar da bu satışlardan biriken meblanın belirli bir yüzdesini sezon başında otellere ödüyor. Bu durumda otellere bir finansman sağlıyor. Yani misafir girmeden satılan tatil paketlerinin belli bir yüzdesi otellere ödeniyor. Tabii ki operatör bazında tesislere ödeme aksar ise acentalardan gelecek paraları tesisler alamayacağı için otellerin nakit döngüsünde sıkıntılar olur. Her sene yaşanan bir durum. Ancak genelde acentalar erken ödeme sistemlerine sadıktırlar. Ancak zaman zaman bu ödemelerde aksaklıklar mevcut olabiliyor. İlgili tesislerin parayı hemen alamayacakları için bazı yatırımlar erteleme sonucuna varabilir ya da açılışta ki işletme sermayesin aksamasına neden olabilir” dedi.

“Otelciler tarafından baktığımızda işletmeciler tüm satışların erken rezervasyondan gelmesini istemez” şeklinde konuşan Cimrin, “Çünkü erken rezervasyonların çoğu indirimlidir. Erken rezervasyon döneminin bitiminden sonraki ocak-  şubat aylarıdır. Ondan sonra gelecek olan paketler indirimsizdir. O yüzden belirli bir sayıya ulaşmak için indirimli paketler olur. Onları ayarlamak tesislerin kendi elinde” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.