DOLAR 32,4567 -0.1%
EURO 34,8013 -0.5%
ALTIN 2.448,390,52
BITCOIN 20882210,75%
Antalya
27°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Geçen dönemde yapamadıklarımızı yapacağız’

‘Geçen dönemde yapamadıklarımızı yapacağız’

ABONE OL
20:03 - 13 Ocak 2022 20:03
‘Geçen dönemde yapamadıklarımızı yapacağız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da sandık başına giden esnaf ALESO Başkanlığına yeniden aday olan mevcut başkan Nuri Demir’i seçti. Seçimin ardından gözyaşlarına hakim olamayan Demir, geçen dönemde yapamadıklarını yapacaklarını söyledi.
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) seçimini bin 43 oy alan mevcut başkan Nuri Demir kazandı. Diğer adaylar Duran Şimşek 898, Selman Arıkan 762, Fatih Nizam 517 oy aldılar. Seçimde 35 oy geçersiz sayılırken, 2 oy boş kullanıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasiler, oda başkanları ile esnaf odasının üyeleri katıldılar. Başkanlık divanının oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları, 2018-2019-2020-2021 tarihleri arası, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Bilanço, gelir ve gider hesapları, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. 2022-2023-2024-2025 yılı tahmini bütçesinin kabul edilmesinin ardından genel kurulda 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde muhtaç durumdaki oda üyelerine nakdi ve ayni yardım yapılması, kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara sosyal yardım yapılması, öğrenci okutulması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Birliğin muvafakati alınarak üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, odaya her türlü hizmet aracı, menkul ve gayrimenkul alımı ve satımı, inşa ettirilmesi, kiraya verilmesi, kiralanması, gayrimenkul karşılığı borç alınması, ihtiyaç durumda üst kuruluşlara borç verilmesi, kurulmuş veya kurulacak vakıf, kooperatif ve şirketlere üye veya ortak olunması, amaçlarına uygun olarak, eğitim ve öğretim kurumları kurulması veya kurulu bulunanlara üye veya ortak olunması, tanıtıcı fuar ve organizasyonda görev almak, kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik AB projeleri İş-Kur projeleri hazırlanması ve onaylandıktan sonra uygulanması için bu maddede belirtilen tüm işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde adayların konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Seçimi bin 43 oy alan mevcut başkan Nuri Demir kazandı. Diğer adaylar Duran Şimşek 898, Selman Arıkan 762, Fatih Nizam 517 oy aldılar. Seçimde 37 oy geçersiz sayılırken, 2 oy boş kullanıldı.

Seçimi kazanmasının ardından üyelere teşekkür eden Demir, esnafın tercihini dürüst kişiden yana yaptığını söyledi. Açıklaması sırasında gözleri dolan ve ağlayan Demir, “Basının yarısından fazlası bir aydan beri beni kötüledi. Her şeyi yazdı ama onlar normal basın değil. Parayla yazan basın. Seçim ofisimizi açtık. Çok güzel bir katılım oldu. 3 bin 300 kişi geldi. Diğer adaylara teşekkür ediyorum. Ama o yazar çizerler yarın ne yazacak onu düşünüyorum. Onun için bana oy verene de vermeyene de hizmet edeceğim. Bize sahip çıkın. Benim bir yönetimim var. İnşallah öncekiler gibi ikiye, üçe bölünmezler, dimdik arkamda dururlar ve hizmet ederiz. Çünkü o oyların çoğunu onlar getirdi. İnşallah önümüzdeki dönem güzel bir sezon geçiririz. Bol kazançlı günlerimiz olur. Bu dönem geçen dönem yapamadıklarımızı yapacağız. Kültür gezileri yapacağız. Konya’yı görmeyen üyelerimiz var. Çanakkale’ye, Mardin’e, Ürgüp’e kadar götüreceğim. Sezon öncesi Kızılalan’da bahar şenliği de yapacağız. Kazanları kurduracağız. Herkes kızıyla, oğluyla gelecek. Orada göbek atacak” diye konuştu.
Nuri Demir’in listesinde yer alan isimler şöyle:

YÖNETİM KURULU ASİL

Ali İhsan Özdemir
Ali Mecek
Aziz Çoban
Adem Şanlı
Alirıza Aykaç
Hıdır Sönmez
Osman Aksoy
Serdar Ünalan
Yunus Önal
Süleyman Hastürk

DENETİM KURULU ASİL

Emel Kodal
Mustafa Yılmaz
Mustafa Şahin

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.