DOLAR 32,4758 -0.05%
EURO 34,7682 -0.64%
ALTIN 2.438,570,11
BITCOIN 2065512-0,61%
Antalya
24°

AÇIK

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
İşte Demirci’nin mecliste yapmış olduğu o konuşma

İşte Demirci’nin mecliste yapmış olduğu o konuşma

ABONE OL
13:43 - 5 Nisan 2023 13:43
İşte Demirci’nin mecliste yapmış olduğu o konuşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: YASEMİN KAYA 

Dün gerçekleştirilen Alanya Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısında Alanya Belediye Başkanlığı’nın 1 yıllık faaliyet raporu oylandı. Faaliyet raporu oylamasında CHP’li Demirci, destekledikleri faaliyetlerin yanı sıra eksik gördükleri çalışmaları dile getirdi. Demirci “2022 faaliyet raporuna ilişkin teşekkür ve eleştirilerimizi kimsenin kafasını rakamlara boğarak değil, bu kentte belediyemizin yaptığı doğru ve eksik işleri 2022 yılı faaliyetlerini esas alarak değerlendireceğiz” dedi. Alanya Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyetlerinin oylandığı nisan ayı toplantısında tartışmaları başlatan CHP’li Erkan Demirci’nin konuşması ilçe gündemine oturdu işte Demirci’nin o konuşması

DEMİRCİ’DEN ALANYA BELEDİYESİ’NE ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİSİ

“Liderlik kent disiplini ve imajının korunarak yükseltilmesi açısından ketum olmayı, mevzuatı herkese eşit olarak ve tavizsiz uygulamayı gerektirir. Sizden ricamız bu eleştirilerimizi siyasi değil, planlı, kurallı ve kimlikli bir Alanya için, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent için dikkate almanızdır” diyerek sözlerine başlayan Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Erkan Demirci, “Belediyemizin daha şeffaf olması gerektiğini düşünüyoruz. Belediye meclis gündeminin niçin toplantı öncesinde ekleriyle birlikte internetten ilan edilmediğini, ya da niçin sadece ekler yayınlanmayıp niçin meclis kararlarının yayınlandığını sorguluyoruz. Halkımızın gerek meclis öncesinde mecliste görüşülecek konuların içerikleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini, gerekse mecliste alınan kararların içeriğine ekleriyle birlikte ulaşabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. En güncel örneği vermem gerekirse denetim komisyonu raporunun ve ekindeki komisyon üyemizin şerhinin bırakın internetten yayınlanmasını, grup sözcüsü olarak bizlere gönderilen klasörlere dahi niçin koyulmadığını merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

DEMİRCİ: “ŞEHRE KİMLİK KATAN ÇALIŞMALARA YETERSİZ KALIYOR”

Fen İşleri Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür eden Demirci, “Faaliyet raporundaki rakamlardan da anlaşılacağı üzere yol yapımı, sanat yapısı, asfalt yapımı gibi hususlarda 2022 yılında başarılı iken; şehre kimlik katan, şehrin kalitesini artıran kaldırım, yaya yolu gibi düzenlemelerin yetersiz kaldığını kentin merkezinde bile yayaların asfaltın üzerinde yürümek zorunda kaldığını buradan ifade etmek isteriz. Belediyemizce yapılan dere ıslah çalışmaları esnasında deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinden ders alınmasını derelerin üstlerinin kapatılmamasını, yeterli kesit genişliği bırakılarak düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Belediyemizce kamu adına yapılan gerek belediyemizin atölye ve imalathaneleri, gerekse diğer sosyal altyapı alanlarının neredeyse tamamı imarsız, kaçak ve ruhsatsız olarak yapılıyor. Sonra da vatandaştan kaçak ve ruhsatsız yapı yapmamasını istiyoruz. Vatandaşa inandırıcı olmak istiyorsak önce belediye olarak bizim inandırıcı olmamız gerekiyor. Bu hususların bundan sonraki faaliyetlerimizde dikkate alınmasını umuyoruz. Faaliyet raporunda da ifade edilen Alanya, Oba, Tosmur sahilinde yapılan bisiklet ve yaya yolu düzenlemesinden de bu vesileyle bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl başlanan bu projeyle bisiklet yolu düzenlemesi yapıldı ancak bazı kısımlarda neredeyse yayaların yürüyebileceği yol kalmadı. Kumsal daraltılmadan ve devasa duvarlar oluşturulmadan projenin tamamlanmasını ve yayaların güvenli bir şekilde yürüyüş yapabileceği mekânların oluşturulmasını bekliyoruz” dedi.

DEMİRCİ’DEN YASA VE MEVZUATA UYGUNLUK VURGUSU

Kafeterya, büfe gibi faaliyetlerin yasa ve mevzuata uygun olarak düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Demirci, “Kamusal yatırımlar için ilk olarak park alanlarının feda edilmemesi, imar planlarında bu amaçlar için ayrılan yerlerin tercih edilmesi, açık ve yeşil alan olarak ayrılan alanların; sağlık ocağı, hastane, morg, kapalı spor salonu gibi amaçlarla kullanılmaması ve amacı doğrultusunda kullanılması gerektiğini buradan bir kez daha seslendirmek istiyoruz. Temizlik konusu da belediyemizin en başarılı olduğu konulardan birisi. Diğer pek çok şehirle kıyaslayınca Alanya’mız gerçekten temiz bir şehir. Bu konuda yapılan başarılı hizmetlerden dolayı belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“RUHSATLARIN BEKLEME SÜRESİ KONUSUNDA CİDDİ ŞİKAYETLER VAR “

Ruhsatların bekleme süresi konusunda ciddi şikâyetler aldığımızı da ifade etmek isteriz diyen Demirci, “Detaylarını bilmediğimiz konularda tek taraflı duyumlarla kimseyi itham etmemiz söz konusu olamaz. Ama bu şikâyetlerin azaltılması konusunda belediyemizin daha duyarlı olması gerektiğini ve gerekiyorsa ilave mühendis istihdamıyla desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca yaşadığımız deprem felaketinden sonra artık basit tadilat adı altında esaslı tadilatların yapılmasının engellenmesi ve eski yapılar için verilen tadilat ruhsatları öncesinde bu yapılar için depreme dayanıklılık raporu getirilmesinin zorunlu tutulmasını talep ediyoruz. Ayrıca kent merkezindeki yenilenmek üzere yıkılan binaların kent estetiği gözetilerek dışarıdan gözükmeyecek şekilde dış cephelerde ve bahçelerde düzenleme yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

“HEDEFLERİN GERÇEKLEŞME ORANLARI KOMİK YÜZDELERDE KALMIŞ”

Demirci, plan ve proje müdürlüğü açısından faaliyet raporunda geçen yıl yapılan maddi hatanın bu yıl da devam ettirildiğini söylerek ” Muhtemelen yine dekar/hektar birim hatasından kaynaklı 2022 yılı için imar planı yapımı, imar uygulaması yapımı için konan hedeflerin gerçekleşme oranları komik yüzdelerde kalmış. Öyle olmadığını ve müdürlüğümüzün 2022 yılı içinde ciddi planlama ve 18. Madde uygulaması işleri yaptığını imar komisyonu çalışmalarından dolayı biliyoruz ancak aynı maddi hatanın iki yıl üst üste yapılmasından kaynaklı faaliyet raporlarının daha ciddiye alınması gerektiğini düşünüyoruz. Kaldı ki faaliyet raporları başkanların karneleridir. İki yıldır tekrar edilen bu hata belediye başkanı olarak sizin de zarar görmenize yol açıyor. İlave olarak Alanya’da yıllardır kangren olmuş imar planı ve uygulaması işlerinin 2022’de de çözüme kavuşturulamamış olması başkan olarak sizin bu konuda başarısız olarak değerlendirilmenize sebebiyet veriyor. Şöyle ki; mahkeme kararlarıyla iptal edildikten sonra en az 15 yıldır bekleyen bizlerin bildiği Damlataş bölgesi 18. Madde uygulaması, Kargıcak’taki 18. Madde uygulamaları, çok daha uzun süredir bekleyen Kestel 3 no.lu bölge olarak bilinen İsa Küçülmez Caddesi’nin kuzeyindeki 18. Madde uygulaması ve hatta Sugözü Kütürüp 18. Madde uygulaması maalesef 2022 yılında da beklemeye devam ediyor. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kentsel dönüşün sürecinin çok yavaş ilerlemesi, ön ve kesin sözleşme imzalayanların toplam içindeki oranı, geçtiğimiz ay bu ay içinde askıya çıkacağını ifade etmiş olduğunuz kentsel dönüşüm imar planlarının durumu da proje olan inancı sarsıyor. Alanya için milat olacağına inandığımız ve doğru olarak atılan adımlara destek vereceğimizi ifade ettiğimiz bu projenin de bir türlü neticelendirilememesi maalesef faaliyet raporunuza eksi not olarak yansıyor” şeklinde konuştu.

“KENT KİMLİĞİ VE DİSİPLİNİ HER YIL GERİLİYOR”

Alanya’da kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaların yoğun olarak görüldüğünü söyleyen Demirci, “Bu anlamda belediyemize çok fazla iş düşüyor. Ancak imarsız ve kaçak yapılaşma, ruhsata aykırı eklentiler, dükkânların önden, yandan, arkadan genişletilmesi, açık alanların işgal edilmesi gibi kaçak yapılaşmalar her yıl artarak devam ediyor ve çalışanlarımız gereken işlemleri yapıp tutanak altına almasına rağmen maalesef sadece encümenden alınan bir kararla yetinilip, yıkım işlemleri gerçekleştirilmiyor. Bu durum seçildiğimiz günden beri sürekli ifade ettiğimiz kent disiplinin bozulması, imar disiplininin kalmaması, kent kimliğinin ve imajının her yıl bir önceki yıla nazaran gerilemesi sonucunu doğuruyor. Daha 2 ay önce yaşadığımız deprem gerçeğinden sonra artık bu durumun düzelmesini, kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmanın engellenmesi, yapılanların yıkılarak ortadan kaldırılmasını, kaybedilen kent ve imar disiplinin yeniden sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

DEMİRCİ’DEN ZABITALARA TAM YETKİ ÇAĞRISI

Alanya’daki kent disiplinine vurgu yapan Demirci, “Zabıtalarımızın kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum. Ama maalesef kent disiplini konusunda Alanya kaybeden bir şehir. Gerek 2022 yılı gerekse öncesinde kent imajı ve kalitesinden çok şeyler yitirdik. Artık Alanya’da kaldırımlardaki işgallerden dolayı güvenli yürüyebilmek imkânsız. 2 metrelik kaldırıma masa atanlar mı arasınız, tavla oynayanlar mı? Bazen kaldırımlarda koltuk bile gördüğüm oluyor maalesef. Kaldırımlar sadece dükkânların işgali altında değil, bir o kadar da araç var, elektrikli scoooter var, motosikletler var, park etmiş araçlar var. Bisiklet yollarını bisikletler değil, motosikletler kullanıyor. Kent genelinde otopark sorunu olduğu bilinmesine rağmen gerek araç kiralama firmalarının, gerekse safari turu satan firmaların tüm araçlarını neredeyse cadde üzerinde park etmelerine izin veriliyor. İnsanlar evlerini, dükkânlarının önünde bu araçlar yüzünden araç koyacak yer bulamıyor. Bazı esnaflar kafalarına göre yola koydukları dubalarla kendilerine özel otopark ayırıyor. Atatürk Caddesi üzerindeki genel otopark alanları, Dinek’teki kamusal otopark alanları dubalarla kapatılıp, valeler vasıtasıyla özel otopark gibi kullanılıyor. Önce kaldırımların üzerine gölgelikler yapıldı. Şimdi bu gölgelikler kışlık çadır haline getirildi. Önceden pazarından manavına kadar tüm dükkânlarda etiket varken bugün maalesef hiç bir dükkânda ve hatta pazarda etiket yok. Alanya seyyar satıcı cenneti oldu. Üstelik belediye eliyle. İnsan hareketliliği olan her sokakta seyyar satıcı var. Maalesef hiç bir konuda yeterli denetim yok. Olan da sadece sözlü uyarı ile geçiştiriliyor. Çok geç olmadan bu konulara el atılması gerektiğini, bu hususta zabıta müdürlüğümüze tam yetki verilmesi gerektiğini, zabıtalarımıza yaptıkları haklı cezai işlemlerden sonra sahip çıkılması gerektiğini, siyasetçilerin oyuncağı haline getirilmemeleri gerektiğini ve bir an önce Alanya’nın kent imajının düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.