DOLAR 32,4826 0.06%
EURO 34,8642 0.03%
ALTIN 2.432,19-0,10
BITCOIN 20686570,63%
Antalya
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Karagöz: “Kamu kurumları kendi kendine bağış yapmaz”

Karagöz: “Kamu kurumları kendi kendine bağış yapmaz”

ABONE OL
15:06 - 16 Şubat 2023 15:06
Karagöz: “Kamu kurumları kendi kendine bağış yapmaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Can Karagöz, dün akşam düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyasını eleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için bazı TV kanalları ile radyolar ‘Türkiye Tek Yürek’ ortak yayınıyla bağış topladı. Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan’dan 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapılan yayında sanat, iş ve spor dünyasından isimler ile vatandaşların yanı sıra siyasiler, resmi kurum temsilcileri, bankalar da çeşitli miktarlarda bağışta bulunacaklarını açıkladı. Yayın sonunda toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde SMS ile milyonlarca lira toplandı. Yapılan bağışlar sonrasında ise pek çok isimden kamu kurumlarının bağış yapmasına tepki geldi. Alanya’dan ise CHP İl Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Can Karagöz, “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyayı eleştirdi.

Karagöz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kamu kurumları kendi kendine bağış yapmaz, fon oluşturur. Eğer bunlar bağış ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin felakete ayırdığı bütçe nedir? ya da bu mantıkla Dünya Bankası, IMF, Avrupa Birliği vb. kaynak sağlayıp, hibe kredi gibi desteklerden bulunduğunda dış güçler tek yürek mi denilmelidir? Bir bağış kampanyasının hedefi belli olmalıdır. Örneğin SMA hastası bir çocuğumuz için gerekli miktar bellidir. Aynı şekilde bu kampanya hasar tespit ve tahmini maliyet kesinleştirildikten sonra hedef rakamın ortaya konularak yapılması daha uygun olurdu. ‘Ne kadar toplanırsa o kadar iyi’ türü kampanyalar güvensizlik doğurur, şeffaflığı azaltır. ‘Demek ki ne yapılacağı, nereye kullanılacağı daha belli değil’ algısını oluşturur. Gösteriş kültürünün, kelime oyunlarının ve seçim kaygısının önemli kararlara yansıtmadığı bir anlayış ortak dileğimiz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.