DOLAR 32,2674 0.02%
EURO 34,7220 -0.07%
ALTIN 2.403,150,13
BITCOIN 2026122-0,78%
Antalya
18°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
EMLAK SEKTÖRÜ ZAMLARIN SEBEPLERİNİ TARTIŞIYOR!

EMLAK SEKTÖRÜ ZAMLARIN SEBEPLERİNİ TARTIŞIYOR!

ABONE OL
18:46 - 20 Ağustos 2020 18:46
EMLAK SEKTÖRÜ ZAMLARIN SEBEPLERİNİ TARTIŞIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da emlak piyasasında meydana gelen yoğun talepler nedeniyle kiralarda ciddi artışlar gerçekleşti.

Sektör temsilcileri kira artışlarını Alanya’nın yoğun şekilde göç almasına bağladılar. Alanya’da emlak sektöründe gerçekleşen yoğun talepler nedeniyle kiralarda yüzde 100 oranında zamlar gerçekleşmeye başladı. Emlak sektörü temsilcileri vatandaşların yoğun şekilde şikayet ettikleri kira artışları hakkında değerlendirmede bulundular.

 ALANYA’DA KİRALAR YÜKSELİYOR

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Kerim Balıktay bir açıklama yaparak, “Alanya’da kiralarda bir yükseliş olduğu doğrudur. Alanya göç alan bir merkez konumuna geldi. Kiralık dairelere yoğun şekilde talep var. Bu nedenle kiralarda yükseliş meydana geldi. Bunda turizmin de etkisi bulunuyor. Gelen turistler oteller yerine eşyalı daireleri tercih etmeye başladılar. Bu da kiralar üzerinde tetikleyici bir rol oynadı.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ KİRALARI YÜKSELTTİ İDDİASI

Alanya’da kiraların yükselişi ile alakalı olarak Alanya Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yakup Uslu da bir değerlendirme yaparak, “Alanya çok hızlı bir şekilde öğrenci şehri haline geliyor. Kiralık evler talep gördükçe fiyatlar da tırmanışa geçiyor. Ayrıca yüksek inşaat maliyetleri de kiraların artmasına sebep oluyor.” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT MALİYETLERİ KİRALARA YANSIYOR

Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker ise, “Yabancıların konutlara yönelik ciddi bir talebi var. Türkiye’nin pandemi sürecinde sağlık alanındaki başarısı bunda etkili oldu. Bu nedenle çok güzel bir ilgi oluştu. Kiralarda bir yükseliş olduğu doğrudur. Ancak bizim de inşaat maliyetlerimizde yükseliş gerçekleşti. Bu kira artışları maliyet yükselişleri ile alakalı bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.